Zona Liberă a Nimănui

IMG-20180208-WA0016Disputa dintre Consiliul Local Giurgiu şi Consiliul Judeţean privind Zona Liberă pare să fie doar în avantajul celor care conduc în acest moment această societate comercială. Devenită o Zonă Liberă a Nimănui, „speranţa” de odinioară a giurgiuvenilor pentru o viaţă mai bună, a devenit un ” paradis” pentru fel de fel de cheltuieli greu de înţeles.
Revenim, astăzi, cu un alt exemplu: cheltuielile efectuate de către Zona Liberă Giurgiu pentru serviciile de dezinsecţie şi deratizare.
În dată de 28 aprilie 2017, Zona Liberă semnează un contract, în valoare de aproximativ 50 milioane de lei, cu SC. Doi Pomi şi un Hamac SRL, din Bucureşti, având ca obiect servicii de dezinsecţie şi deratizare. Firma bucureşteană are ca principal domeniu de activitate cultivarea altor plante, din culturi nepermanente. Serviciile prestate au fost achitate în baza facturii cu seria. DPSUH. nr. 1039, din data de 15 mai 2017.IMG-20180208-WA0012
Nu ştim cum îşi selectează conducerea Zonei Libere firmele partenere, dar şi în această situaţie se repetă acelaşi tipar: o societate comercială cu un singur angajat, o cifră de afaceri anuală de puţin peste 300 de milioane de lei (6 contracte asemănătoare celui semnat cu Zona Liberă), cu pierderi financiare şi datorii la stat.
Din fotografii, se poate observa pentru ce cheltuieşte Zona Liberă aceşti bani: cu o pompă de uz gospodăresc, un angajat stropeşte prin anumite perimetre. IMG-20180208-WA0017Apoi, se merge în birourile din zona administrativă, unde se împrăştie mai mult apă, pentru că activitatea angajaţilor nu este întreruptă. Totul durează, maxim, 3 ore, pentru care Zonă Liberă plăteşte 50 de milioane de lei.


Publicat  :  februarie 8, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare