Tânăra pictoriţă Andra Aimee Damian a dat culoare visurilor sale!

damian (1)

În cadrul manifestărilor cuprinse în programul „Primăvara Culturală Giurgiuveana ” la Ateneul „Nicolae Bălănescu” a avut loc marţi, 28 aprilie, vernisajul expoziţiei de artă plastică a tinerei pictoriţe Andra Aimee Damian.
Andra are 9 ani şi este elevă la Şcoala Nr.1 din Giurgiu.În urmă cu 3 ani părinţii i-au descoperit pasiunea şi talentul pentru pictura. Mentor şi îndrumător i-a devenit prof. Petra Şerbănescu.

” Dacă nu ar fi existat pictura, nu ştiu cu ce altceva mi-aş fi putut umple copilăria”, a mărturisit Andra părinţilor, visurile sale au început să prindă culoare şi contur şi la doar 9 ani a ajuns şi la prima expoziţie personală. Cu o sinceritate specific vârstei, Andra a mărturisit că:”Eu nu pictez prin forţă, eu pictez prin iubire. Ce pictez este în mintea mea, este în sufletul meu, este parte din mine „.

Emoţionată, prof. Petra Şerbănescu spune că Andra este unul dintre cei mai talentaţi elevi pe care i-a avut:” Andra este un fenomen, în scurt timp după ce mi-a devenit eleva am constatat că foaia de desen nu mai este suficientă pentru lucrările sale. La expoziţia de astăzi se prezintă cu 24 de lucrări, pe care le-a realizată în doar 4 luni. Este greu şi pentru un pictor cu experienţă. Ea simte fiecare pictură, vine cu idei, eu nu trebuie decât să o îndrum”.
Pictorul preferat este Vincent Van Gogh, de aceea motto-ul expoziţie a fost: ” Eu îmi visez picturile, iar apoi îmi pictez visele”.

damian (5)


Publicat  :  aprilie 29, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare