Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din judeţul Giurgiu pentru începerea școlii

foto 2

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Până în 10 septembrie, pe baza situației furnizate de DSP și în funcție de particularitățile locale, de infrastructură și resursele umane ale fiecărei școli, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre cele trei scenarii.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cele mai multe localități din judeţul nostru se încadrează în scenariul verde. Sunt însă și localități cu focare de COVID-19, care se încadrează în scenariul galben şi roşu.

Conform listei, municipiul Giurgiu se încadrează în scenariul galben, cu o incidență de 1.61 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Tot în scenariul 2 se încadrează şi comunele Daia (1.21), Gostinu (1.71), Herăşti (2.89), Stoeneşti (1.07).

În scenariul roșu se încadrează comuna Oinacu, cu o incidenţă de 5.70 la mia de locuitori.


Publicat  :  septembrie 7, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare