Crucea Roşie Giurgiu, donaţie de scutece de unică folosinţă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

spital judetean giurgiu

Peste 10 mii de scutece de unică folosinţă au fost donaţi săptămâna trecută de către reprezentanţii filialei Giurgiu a Crucii Roşii pentru bebeluşii aflaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Acţiunea vine în completarea donaţiei de anul trecut, cât 7 pătuţuri moderne au fost oferite Compartimentului de Neonatologie a Spitalului Judeţean:
„Am primit cu bucurie săptămâna trecută vizita reprezentanţilor Crucii Roşii Giurgiu. În urma acestei vizite, reprezentanţii Crucii Roşii Giurgiu au întins o mână de ajutor unităţii noastre prin donarea a 10.100 bucăţi scutece de unică folosinţă pentru bebeluşii ce văd lumina primei zile din viaţa lor la Spitalul Judeţean Giurgiu, dar şi pentru pacienţii ce sunt nevoiţi, din păcate, să-şi petreacă câteva zile în saloanele secţie pediatrie pentru a se întoarce sănătoşi la locul de – acasă.
Scutecele primite folosesc nou născuţilor şi sugarilor cu greutate cuprinsă între 2-7 kg, lărgindu-se astfel sfera beneficiarilor, atât în cadrul Compartimentului Neonatalogie, cât şi în cadrul Secţiei Pediatrie.
În cadrul compartimentului amintit, în anul 2017 s-a înregistrat un număr de 550 de nou-născuţi, din care 77 au fost prematuri. Aşa cum se ştie, aceştia necesită îngrijire specială, riguroasă, recuperarea lor impunând o muncă asiduă din partea întregii echipe medicale.
Din păcate, se întâmplă ca o parte dintre copiii născuţi aici, aproximativ 1%, să fie abandonaţi şi apoi instituţionalizaţi.
După cum se poate uşor observă, numărul nou-născuţilor, fie la termen sau prematuri, este destul de mare. Prin urmare, sprijinul acordat este cu atât mai important cu cât, prin specificul activităţii desfăşurate de către Organizaţia Crucii Roşii, înţelegeţi lipsurile cu care se confruntă actualul sistem de sănătate din România.” ne-a declarat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Publicat  :  octombrie 15, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare