Zilele Muzeului giurgiuvean au ajuns la final

1Cea de-a XIII-a ediție a sărbătorii anuale a Muzeului județean ”Teohari Antonescu” s-a încheiat miercuri, 24 septembrie 2020.
Ziua a fost marcată prin organizarea unui tur documentar al specialiștilor instituției la principalele monumente istorice din zona veche a municipiului Giurgiu. În ideea valorificării lor viitoare pe trasee de turism cultural, s-a constatat existența a două potențiale circuite, care grupează pe de o parte monumentele din ansamblul Muzeul judeţean, Parcul Alei, ruinele Cetății din Insulă, Podul Bizetz, Cheiul de piatră, biserica Schitului ”Sf. Nicolae”, pe de altă parte ansamblul străzii Mircea cel Bătrân, între zona Parcului și Turnul Ceasornicului.

2

În opinia specialiștilor participanți, cele două circuite ar putea fi cuplate, dacă la intersecția lor ar fi creată o zonă de odihnă activă, aprovizionare și rezolvarea altor necesități ale turiștilor. Pentru a deveni atractive și turiștilor din străinătate, este de preferat ca aceste două circuite să fie incluse în programul operatorilor de turism care poposesc la Giurgiu, în deplasarea lor cu vaporul pe Dunăre.
”Zilele Muzeului giurgiuvean” din acest an s-au desfășurat în condiții de pandemie, cu respectarea regulilor în vigoare și cu speranța că ediția viitoare va avea loc în condiții mai bune.
Zi importantă prin semnificaţia sa istorică pentru municipiu, fiindcă astăzi se împlinesc 617 ani de la atestarea documentară a cetăţii Giurgiu, prin Tratatul de alianţă semnat şi trimis de la Giurgiu de către voievodul Mircea cel Bătrân către regele Poloniei Vladislaw Yagello la 23 septembrie 1403.
Cu ocazia zilei importante în istoria urbei noastre, angajaţii şi conducerea Muzeului judeţean Teohari Antonescu vă urează dragi giurgiuveni la mulţi ani!


Publicat  :  septembrie 24, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare