Şeful de post ” Robi”…. de la Putineiu

bordeiLa 1 octombrie 2017 a început o serie de spargeri în gospodăriile mai multor cetăţeni din comuna Putineiu. Câteva dintre acestea „au reuşit”, altele au eşuat, hoţii fiind speriaţi de către proprietari.
Toate aceste sustrageri din gospodarii urmează aproape acelaşi tipar: păgubiţii sunt persoane înstărite, proprietari de terenuri şi utilaje agricole, zona în care au acţionat le era foarte bine cunoscută, au acţionat în linişte şi fără grabă.
Primul păgubit este Nelu Pitulice, domiciliat în satul Putineiu:pitulice

” În noapte de 1 spre 2 octombrie 2017, hoţii mi-au sustras mai multe bunuri dintr-o anexă a gospodăriei. Acolo am un atelier, mi-au furat flexul, bormaşina, drujba, trusele de scule, pagubă a fost de aproximativ 100 de milioane.
A doua zi am mers la postul de poliţie, unde am depus o plângere.
A venit şeful de post, Mihăiţă Bordei şi a făcut câteva fotografii la faţa locului. Mi-a zis că nu este cazul să cheme colegii de la Giurgiu pentru prelevarea de amprente, deoarece pe uşă sunt urme de grăsime şi nu pot fi recoltate amprente.
Au trecut atâtea luni şi hoţii nu au fost prinşi. Am rămas cu plângerea la poliţie şi cu paguba”.
Nelu Pitulice lasă să se înţeleagă că numele hoţilor este cunoscut, dar, din diferite motive, nu au fost cercetaţi:

” Cred că hoţii sunt cunoscuţi, dar nu s-a făcut nimic pentru condamnarea lor. După greutatea celor furate, nu putea fi unul singur. Cunoşteau foarte bine zona, dovadă că erau de la noi din comună.Au mers la tractoare şi au scos toată motorina din rezervoare. Au lucrat în linişte, fără grabă.
Câinii pe care îi am, foarte răi, nu au mai lătrat apoi două zile, cred că au folosit ceva prafuri.”
Peste două săptămâni, hoţii lovesc din nou. Un alt fermier din Putineiu, Florin Breazu, cade victimă acestora. Povestea acestuia este aproape identică:IMG_20180523_135826
” Pe la ora 10:30 am auzit cum lătrau câinii în curte. Am ieşit afară, dar nu am văzut nimic. Am fumat o ţigară, m-am uitat puţin la televizor şi am adormit. A doua zi am văzut lacătul desfăcut la magazie. Am înţeles imediat că m-au călcat hoţii. Mi-au furat 2 flexuri, 2 bormaşini, trusele de scule, pistolul de lipit. Au mers la tractoare şi au scos motorină. Am mers la postul de poliţie din localitate şi am vorbit cu şeful de post, Mihăiţă Bordei. Eu am depus o plângere, el a venit la faţa locului pentru ” anchetă”. A scos telefonul şi a făcut câteva fotografii. Atât. L-am întrebat dacă nu este cazul să fie luate amprente. Mi-a spus că nu, hoţii au purtat mănuşi. De unde ştia el acest lucru, doar din privire? Poze cu telefonul puteam să fac şi eu, nu mai era nevoie să se deranjeze. Lunile au trecut, nu am mai aflat nimic despre hoţi şi plângerea mea.”
Poliţistul Robi din serialul de succes „Las Fierbinţi” poate fi regăsit în aproape fiecare localitate rurală din România. În acesta situaţie, este întruchipat de Mihăiţă Bordei, fostul şef de post de la Putineiu.
Sursa foto : www.opiniagiurgiu.ro


Publicat  :  mai 25, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare