INSTITUŢIA PREFECTULUI- Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – la datorie în minivacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României

prefectura giurgiu

În perioada minivacanței prilejuite de celebrarea Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi, ca de obicei, la datorie, astfel încât giurgiuvenii să se poată bucura de aceste zile într-un climat de liniște și de siguranță.
Aproximativ 1.700 de efective mobilizate vor acorda o atenție deosebită asigurării ordinii publice la manifestările dedicate acestor sărbători, fluenței tranzitului în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu și siguranței rutiere.
Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier în județ.
În medie, zilnic, peste 150 de polițiști se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, astfel încât cetățenii să petreacă această minivacanță fără evenimente negative.
În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.
Și jandarmii giurgiuveni se vor afla zilnic alături de cetățeni și vor acționa pe raza județului Giurgiu, pentru ca toate manifestările din spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță și fără incidente.
De asemenea, efectivele de jandarmi vor acționa pentru siguranța cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniştea publică, în principalele zone unde se vor organiza evenimente cu public numeros.
Joi, 30 noiembrie, cu ocazia sărbătorii religioase Sfântul Apostol Andrei, jandarmii vor fi prezenți în zona principalelor lăcașuri de cult, atât în municipiul Giurgiu, cât și în județ, pentru a se asigura că activitățile religioase se vor desfășura într-un mediu de liniște și de siguranță.
Vineri, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, Jandarmeria Giurgiu va participa la ceremonialul militar și religios desfășurat în Piața Tricolorului din municipiul Giurgiu.
În ceea ce privește activitatea pompierilor giurgiuveni, aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în evenimente grave, ce le pot pune viața în pericol, și pentru acordarea primului ajutor medical.
În această perioadă, pompierii atrag atenția asupra importanței măsurilor de prevenire a incendiilor în locuințe și gospodării. Aceștia reamintesc cetățenilor că, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză probabilă coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.
Pentru evitarea situațiilor în care poate fi pusă în pericol viața persoanelor, pompierii fac apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a sistemelor de încălzire.
Și la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au fost dispuse măsurile de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi tehnice, astfel încât să fie asigurat un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internațional.
Pentru perioada minivacanței menționate, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor, astfel încât peste 300 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României, iar dacă dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.
Nu în ultimul rând, în această perioadă, specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu vor desfășura, la nivelul județului, activități specifice de informare, conștientizare şi asistență specializată, pentru consumul şi dependența de droguri. Aceștia recomandă tuturor cetățenilor să petreacă în siguranță, să nu consume alcool în exces, să nu accepte băuturi sau alimente de la persoane necunoscute, care pot conține diferite substanțe, și să nu conducă autoturisme dacă se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urează giurgiuvenilor minivacanță liniștită și în siguranță!


Publicat  :  noiembrie 29, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare