Noi drumuri județene intră în reabilitare și modernizare

Marian MinaMarian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a semnat marţi, 2 octombrie, contractul de execuţie a lucrărilor la obiectivul “Modernizare Drum Judeţean 503 A, Halta CFR Onceşti – Radu Vodă – Izvoarele – Chiriacu –Răsuceni – limită judeţ Teleorman”.
“Este un drum judeţean important şi mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect şi că, astfel, le aducem veşti bune locuitorilor din comunele străbătute de DJ 503 A”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.
După ce constructorul va depune garanţia de bună execuție, Consiliul Județean Giurgiu va emite și ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea investiţiei este de peste 18,9 milioane de lei.
De asemenea, fost semnat contractul „Modernizare DJ 507 Giurgiu — Oinacu — Braniştea — Gostinu, km 3 + 424 — 19 + 050, 15,626 km ” — Proiectare (PAC, PT, DE, avize, acorduri, asistență tehnică) și execuţie.
Costurile totale ale proiectului sunt în valoare de 19.242.062,56 lei (preț cu TVA), din care prețul serviciilor de proiectare este de 277.270, iar prețul execuției lucrărilor este de 18.964.792,5 lei.
Proiectul are ca sursă de finanțare bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ce se derulează de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Durata de prestare a serviciului de proiectare este de 2 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciului, aceasta fiind 03.10.2018, iar durata de realizare a lucrărilor de modernizare este de 24 de luni.
Sectorul de drum este de o importanță majoră pentru județul Giurgiu, acesta făcând legătura între orașul Giurgiu și localitățile Oinacu, Braniştea și Gostinu.
Proiectul de modernizare a Drumului Județean 507 face parte din planul Consiliului Județean Giurgiu de modernizare a sectoarelor de drum la nivelul întregului județ.
Precizăm că în această perioadă se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe DJ412, DJ505, DJ411, DC121


Publicat  :  octombrie 2, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare