Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră: Cei care vin în ţară trebuie să prezinte test negativ de coronavirus sau să intre în carantină

nelu_tataru_50630400

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatu, a anunţat, luni seară, la finalul reuniunii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), că pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat de infectare cu noul coronavirus decât al ţării noastre se impun o serie de reguli.
„În urma sedintei s-au luat o serie de decizii. Sunt aceleaşi reguli pe care le-am impus la inceputul pandemiei. Suntem pe un trend ascendent. In aceasta perioadă am avut o crestere a cazurilor. S-au făcut evaluări.

Pentru cetățenii care vin din țările cu un indice ridicat de infectare se impun o serie de reguli. Pentru cei care vin să stea trei zile în România, pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Pentru cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să efectueze la cerere un test. Testul fiind negativ și omul asimptomatic, la 10 zile pot ieși din carantină. Ceilalți rămân 14 zile în carantină.
Evaluarea fiecărui caz, fiecarui focar, se va face prin anchete epidemiologice”, a declarat Nelu Tătaru la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Sursa: Romania TV


Publicat  :  octombrie 5, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare