CNSU: Grecia a intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic

grecia- zona rosie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.
Avem rugămintea ca în materialele informative pe care le realizați privind acest subiect să țineți cont de data la care lista aprobată azi intră în vigoare, respectiv 1 august 2021.
Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână.
Principalele modificări survenite sunt:
-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;
-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.
Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.


Publicat  :  iulie 29, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare