Ministerul Sănătății va cumpăra 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV

vaccin HPV

 

Ministerul Sănătății a anunțat că va cumpăra, în acest an, 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV pentru imunizarea fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.

„În acest an, Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze aproximativ 40.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea împotriva HPV este inclusă în Programul Național de Vaccinare este gratuită pentru fetele care au între 11 și 14 ani și este realizată în siguranță de medicul de familie, la solicitarea părinților”, a transmis Ministerul Sănătății.

Opt din zece femei vor contracta o tulpină HPV la un moment dat pe parcursul vieții lor, susțin specialiștii de la MS, care precizează că în România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin și mai mult de jumătate pierd lupta cu boala.


Publicat  :  martie 4, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare