Loteria vaccinării începe la 1 octombrie

vaccin

Loteria vaccinării – premii în bani acordate prin tragere la sorți persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19, care și-au generat certificatul digital COVID pe baza CNP-ului și care se înscriu la loterie – intră în linie dreaptă, după ce Ordinul comun a fost semnat astăzi de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și de ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului. La Loteria de Vaccinare vor fi acordate 1.139 de premii în valoare totală de 15.000.000 lei.

Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Pe lângă premiile de la Loteria de Vaccinare, românii care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă – două doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson – primesc și tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Ambele măsuri – loteria vaccinării și tichetele de masă – au fost introduse în încercarea de a stimula campania de vaccinare împotriva COVID-19.
Sursa:hotnews.ro


Publicat  :  septembrie 20, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare