Impozitele și taxele pot rămâne neschimbate și anul viitor

impozite giurgiuÎn ciuda faptului că 2018 va fi un an dificil, administraţia locală propune că nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul următor să rămână neschimbat față de anul 2017, pentru a nu împovăra contribuabilii.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2018 va fi supus Consiliului Local spre aprobare în ședința extraordinară de mâine, 28 decembrie. Acesta include și propunerea de menținere a bonificației de 10% acordată contribuabililor care-și achită integral impozitele pentru locuință, teren și mașină până la 31 martie 2018.
” M-aș bucura să putem vorbi anul viitor chiar de facilități fiscale pentru ca Giurgiu să fie mai atractiv pentru noi investiții, însă atât legislația națională, dar mai ales cea europeană ne îngrădește astfel de inițiative. Trebuie să căutăm noi surse de venit, în special surse proprii de venit în anul ce urmează, pentru că 2017 a fost un an în care administrațiile locale s-au resimțit din acest punct de vedere, dacă ar fi să mă refer la anularea celor 100 de taxe la începutul acestui an”, a precizat Laurențiu Țintea, directorul DITL Giurgiu.
Numai din anularea celor peste 100 de taxe (taxe de înmatriculare, taxe pentru eliberarea permiselor etc.), municipiul Giurgiu a fost privat de încasarea a peste 350 mii lei.


Publicat  :  decembrie 27, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare