Conducerea Gărzii de Mediu Giurgiu, subordonată primarilor PNL

Rasuceni 2

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, semnalam existenţa unor adevărate ” bombe ecologice” aflate chiar pe islazul comunal al comunei Răsuceni. Între timp acestea au fost acoperite, Prefectura Giurgiu şi Garda de Mediu Giurgiu nu au efectuat vreo acţiune de control, deşi situaţia semnalată era una foarte gravă. Lipsa de reacţie a autorităţilor cu atribuţii în domeniu are o explicaţie foarte simplă: interesele politice.rasuceni 1
Chiar Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, recunoaşte că în multe judeţe comisarii au fost numiţi pe criterii politice, iar activitatea acestora este subordonată primarilor ce fac parte din partidele aflate la guvernare:
Din păcate… Giurgiu, zona de sud a României a fost scăpată mulți ani de zile de sub controlul Gărzii de Mediu, sub presiunea decidenților politici, a primarilor care decideau cine va fi șef la Gardă de Mediu, la Comisariatul Județean. Asta a fost o practică de zeci de ani.
Primarii își țineau lipiți electoratul, pentru că nu percepeau nicio taxă pe deșeuri, ci toată lumea putea să depoziteze în aceste spații vaste. În felul ăsta, primarii și-au asigurat voturi de-a lungul timpului.”
Revenim astăzi cu noi fotografii ce prezintă gonoaiele de pe raza comunei Răsuceni.

Ras 2 ras 3


Publicat  :  iunie 30, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare