150 de ani de la fondarea Gimnaziului din Giurgiu

muzeul judetean

Vineri, 29 martie 2019, la sediul Muzeului județean” Teohari Antonescu” a avut loc vernisajul expoziției” Savin Popescu- 1894-1965”.
Realizată de Muzeul Judeţean, prin secția să de istorie memorială, în parteneriat cu școala pe care Savin Popescu a condus-o 23 de ani și unde a fost profesor patru decenii, expoziția cuprinde bunuri culturale ce fac referire la viața personală și activitatea didactică și managerială a profesorului Savin Popescu.
Manifestarea a fost deschisă de Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean:
” Este un moment istoric pe care-l aniversăm astăzi, moment care se confundă cu istoria oraşului, cu instituţiile de educaţie care au dat atâtea nume mari pentru Giurgiu. Este o manifestare ce face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 150 de ani de la fondarea Colegiului Naţional ” Ion Maiorescu”, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean” Teohari Antonescu”

Evenimentul găzduit vineri, 29 martie, de către muzeul judeţean, aniversează, pe de o parte, împlinirea a 125 de ani de la nașterea cunoscutului profesor și director și deschide seria manifestărilor din cadrul programului” 150 de ani de la fondarea Gimnaziului din Giurgiu”. Expoziția poate fi vizitată de giurgiuveni pe tot parcursul lunii aprilie 2019. Secțiunea ei fotodocumentară va fi itinerată la mai multe școli, iar o parte din patrimoniul tridimensional va sta la baza unei viitoare expoziții memoriale permanente.


Publicat  :  aprilie 1, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare