Drept la replică

drept-la-replica1

“ De la început trebuie să precizăm că instituția Consiliului Județean nu a fost contactată pentru un punct de vedere înaintea publicării articolului „Consiliul Judeţean Giurgiu pierde încă 2 milioane de euro! Proiectul de ” Restaurare, consolidare și dotare „Muzeul Județean Teohari Antonescu” este abandonat.” de către publicația „Giurgiu pe surse”.

Dacă autorul articolului ar fi contactat Consiliul Județean Giurgiu pentru un punct de vedere, ar fi aflat următoarele:
Încă de la finalul anului trecut, conducerea CJ Giurgiu a sesizat deficiențele de management al proiectului, deficiențe confirmate și de raportul de monitorizare întocmit de Autoritatea de Management. Proiectul prezentând risc semnificativ de nefinalizare, după acordarea unei perioade necesare remedierii, constatând că aceste deficiențe nu au fost remediate conducerea Consiliului Județean a decis schimbarea întregii echipe manageriale care ar fi trebuit să gestioneze acest proiect.
Până la această dată s-au derulat două proceduri de licitație pentru demararea lucrărilor.
La prima licitație niciunul dintre ofertanți nu întrunea toate condițiile de participare. În cazul celei de a doua proceduri desfășurate, niciun agent economic nu a participat, asta cu siguranță și din cauza faptului că, pe fondul majorării semnificative a prețurilor materialelor de construcții din ultima perioadă, suma alocată acestui proiect a devenit insuficientă.
Conducerea Consiliului Județean nu a „abandonat” proiectul iar în condițiile succint descrise mai sus analizează posibilitatea finanțării lui prin PNRR sau POR, programe de finanțare care au o anvelopă financiară mult mai generoasă și care permit acutualizarea documentației și a costurilor, astfel eliminând riscul demarării unui proiect cu o finanțare insuficientă ducerii lui la bun sfârșit.”

PS. Prin acest drept la replică, conducerea Consiliului judeţean Giurgiu confirmă tot ceea ce am scris noi în articol: Banii nerambursabili norvegieni au fost pierduţi!
Nu am cerut un punct de vedere OFICIAL, deoarece articolul a fost conceput având la baza toată documentaţia legată de nerealizarea acestui proiect: adrese din cadrul CJ Giurgiu, note de fundamentare, discuţii care au existat între toate persoanele implicate în acest proiect eşuat:

PROBA CJ

 

 

proba 2Justificarea elegantă că proiectul este posibil să fie implementat prin PNRR şi POR, este exact conform proverbului românesc, vrabia din mâna dată de pe cioara de pe gard.


Publicat  :  mai 26, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare