Vizită inedită a elevilor de la Școala Gimnazială Nr.7

28053733_1572687816145653_2072939047_nÎn perioada 2017-2019, Școala Gimnazială Nr.7 derulează proiectul Erasmus+ Acțiunea cheie 2,” The Way People Live în Different Countries”, finanțat de către Comisia Europeană și administrat în România de ANPCDEFP București. Instituția coordonatoare este o școală din Cehia, în parteneriat cu unităţi de învăţământ din Grecia, Finlanda și Cipru.
În săptămâna 12-16 februarie 2018 are loc în Varpaisjärvi, Lapinlahti, Finlanda, prima activitate de învățare/predare/formare cu elevi, a proiectului, la care participa din partea Școlii Gimnaziale Nr.7 directorul instituției, Gemescu Mircea, prof. Roșu Roxana și elevii Brătan Mara (clasa a VI-a C), Ghinea Dragoș (clasa a VII-a B) și Tănăsescu Laura (clasa a VI-a C).
Programul vizitei cuprinde workshop-uri tematice (vizitarea școlii gazdă, prezentarea țărilor participante, istoria Finlandei, învățarea unui joc finlandez, a unui cântec finlandez, a unui dans finlandez, a unei legende finlandeze, a unei rețete tradiționale finlandeze, a tradițiilor finlandeze, vizitarea localității Varpaisjärvi, a Muzeului de Artă din Lapinlahti, a orașului Kuopio, a altor școli din localități apropiate, participarea la slujba religioasă de seară de la biserica din Varpaisjärvi, participarea elevilor la cursuri etc).
Elevii români, cehi, greci și ciprioți vor fi cazați în familiile elevilor finlandezi.
La sfârșitul reuniunii, toți profesorii și elevii vor primi certificat de participare.


Publicat  :  februarie 12, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare