Cultivatorii de tomate şi de usturoi pot beneficia în acest an de mai multe programe de finanţare

Stelea-Cosoi-395x237

Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale continuă şi în acest an programele de susţinere financiară pentru producătorii agricoli din România, autorităţile urmărind astfel să reducă importurile de produse agricole.
În judeţul Giurgiu ajutoarele de minimis se acordă prin Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu:
” În programul de guvernare pentru perioada 2018-2020, la capitolul ” Politici agricole şi dezvoltare rurală”, sunt prevăzute programe multianuale pentru susţinerea pentru produsele deficitare, în aşa fel încât să scadă importul de produse agricole şi să fie ajutaţi producătorii autohtoni. Programul pentru susţinerea producţiei de tomate a însemnat o revitalizare a producţiei legumicole în multe localităţi din judeţul nostru. Anul acesta acordăm ajutor financiar şi pentru producătorii de usturoi, am avut şi mai avem sprijin şi pentru valorificarea lânii, sunt paşi importanţi făcuţi de către conducerea ministerului pentru revitalizarea satului românesc „ , ne-a declarat Stelea Coşoi, directorul Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu.
Pentru a beneficia de programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1000 de euro pe hectar, fermierii trebuie să depună cererile până în data de 15 mai, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Producătorii care beneficiază de acest sprijin trebuie să cultive minimum 3000 de metri pătraţi şi să valorifice aproximativ trei tone de usturoi.
În acest an, fermierii mai pot accesa programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate cu o alocare de 3000 de euro/legumicultor într-un an, programul de susţinere a crescătorilor de ovine cu un leu pe kilogramul de lână pentru comercializarea acestui produs.


Publicat  :  martie 12, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare