Viceprimarul Alexandru Vladu este un „tată” tare grijuliu

Alexandru Vladu (2)

Vă spuneam în urmă cu două luni despre decizia viceprimarului Alexandru Vladu de a „adopta” sufleteşte doi tineri din Giurgiu, Bianca şi Alexandru, care, în urmă cu doi ani de zile, au rămas fără ambii părinţi.

Doar membrii familiei şi cei foarte apropiaţi cunosc faptul că Alexandru Vladu s-a implicat în zeci de acţiuni umanitare, prin care a reuşit uneori să salveze vieţile unor persoane ce sufereau de afecţiuni grave şi nu aveau bani să se opereze sau să ofere puţină bucurie unor copii neajutoraţi. Aceasta deoarece viceprimarul Vladu nu a dorit să mediatizeze acţiunile sale, considerându-le fireşti şi înfăptuite din tot sufletul.

Cazul lui Alexandra şi a Biancăi este unul aparte, pe aceştia Alexandru Vladu îi considera membrii ai familiei şi se simte responsabil de educaţia şi creşterea pe care aceştia o primesc: „Atunci când am aflat povestea celor doi copii am luat legătura cu două mătuşi, rudele cele mai apropiate pe care le aveau şi le-am spus că vreau să mă implic în educaţia şi creşterea celor doi. Am primit acceptul familiei şi de atunci relaţia mea cu Bianca şi Alexandru este ca şi cum ar fi copii mei. Vorbim zilnic la telefon, la câteva zile ne vedem, îi sun sii întreb dacă au nevoie de ceva, ce note au primit la şcoală, uneori îi dojenesc alteori îi felicit.”

Alexandru, elev în clasa a VI-a la Şcoala generală nr.5 este este un mic talent fotbalistic, iar în aceste zile şi-a dorit să meargă, în Bulgaria, într-o tabără alături de colegii săi de la echipa de fotbal unde activează:”Alex mi-a spus că îşi doreşte foarte mult să meargă în această tabără. I-am spus că o să meargă fără nici un fel de problemă, dacă îmi promite că nu o să ia nici o notă mai mică de 7 în anul şcolar viitor. Mi-a răspuns el, aşa puţin ştrengăreşte: „poate, eu o să fac tot ce este posibil”, dar am fost mulţumit de răspuns, astfel că mâine va pleca în această tabără.”

După ce soarta nu le-a fost deloc favorabilă, putem spune că vieţile lui Alexandru şi a Biancăi au primit o a doua şansă în momentul în care l-au întâlnit pe Alexandru Vladu.Cu un asemenea „tata” grijuliu vieţile lor sunt acum pe mâini bune, iar dragostea şi grijă pe care acesta le-o oferă este răsplătită pe măsură.

Alexandru Vladu


Publicat  :  august 21, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare