Veste bună pentru mii de români, de când se aplică amnistia fiscală

anaf

 

Amnistia fiscală, promisă în mai multe rânduri de oficiali ai PSD și ai Guvernului, se va aplica, cel mai probabil chiar de luna aceasta, companiilor,scrie Hotnews.

Practic, firmele vor rămâne doar cu datoria principală către ANAF, dobânzile și penalizările fiind tăiate.

Președintele PSD Liviu Dragnea, dar și ministrul finanțelor Eugen Teodorovici au promis în repetate rânduri că vor introduce amnistia fiscală de anul acesta.

Propunerea a fost vehiculată de la mijlocul anului trecut, iar în toamna lui 2018 Teodorovici anunța că în octombrie se dă OUG pentru amnistia fiscală. În plus, Teodorovici a spus că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”, pentru băncile care investesc în economie.

„Vine amnistia fiscală pentru companiile publice și pentru cele private și această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri”, a declarat Teodorovici, recent, într-o emisiune la TVR 1. Întrebat dacă va fi valabilă și pentru firmele aflate în insolvență, el a răspuns: „Va fi valabilă pentru tot ce înseamnă… și pentru cei care sunt în eșalonări și reeșalonări”.

Sursa:RomaniaTV


Publicat  :  aprilie 2, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare