USR cere coaliției PSD-PNL abrogarea de urgență a pensiilor speciale pentru aleșii locali

USR - pensii speciale

Un proiect USR în acest sens (https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L527&an_cls=2021#ListaDocumente) este deja în Parlament, la Cameră decizională. Mai este nevoie doar de raport de la comisiile Senatului și de un vot în plen, pentru a preîntâmpina producerea unei alte nedreptăți uriașe față de românii de rând.
Cât despre pensiile speciale ale parlamentarilor, Curtea Constituțională – ai cărei judecători sunt beneficiari de diverse forme de pensii speciale – și-a modificat din nou practica conform căreia doar pensiile contributive, din Pilonul 1, erau drepturi câștigate și consideră, mai nou, și pensiile speciale ale parlamentarilor drepturi câștigate.

În acest context, USR depune, la inițiativa deputatului Cristian Seidler, un proiect pentru reducerea pensiilor speciale în plată la un sfert din pensia minimă din România (indemnizația socială pentru pensionari). În acest moment, aceasta este de 1.125 lei, deci ar urma ca pensia specială a parlamentarilor să scadă la 282 de lei.
„ Observăm că onorata CCR e foarte atentă la păstrarea securității… juridice, protejând specialii. Cât despre cei nespeciali, adică majoritatea cetățenilor, CCR consideră că ei nu trebuie protejați atunci când le cresc taxele, de la o lună la alta, chiar și de trei ori. Pentru a beneficia de 1.125 de lei/lună, un cetățean nespecial lucrează 15 ani, așa că nu există motiv ca, pentru un mandat de parlamentar de patru ani, acesta să primească o sumă mai mare de un sfert din pensia minimă. Suma de 282 de lei i-ar ajunge domnului Ciolacu să facă chiar și trei cumpărături substanțiale, după cum a ținut să ne demonstreze”, precizează deputatul USR Cristian Seidler.


Publicat  :  noiembrie 29, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare