Un nou focar de pestă porcină confirmat în comuna Valea Dragului

pesta porcina africana

Institutul de Diagnostic în Sănătatea Animalelor (IDSA) din Bucureşti a confirmat un nou focar de pestă porcină africană (PPA) în localitatea Valea Dragului, în judeţ fiind înregistrate în prezent 14 focare de PPA, iar 98 de porci au fost eliminaţi în ultima lună, au informat luni reprezentanţii DSVSA Giurgiu.

„Un cetăţean din Valea Dragului a anunţat medicul veterinar că i-a murit un porc din gospodărie, am prelevat probe şi IDSA a confirmat existent virusului PPA. Deoarece este singurul caz în localitate, nu am trecut la eliminarea tuturor porcilor, dar au fost instituite măsuri de protecţie pe o rază de trei kilometri şi măsuri de supraveghere pe o rază de zece kilometri. Tot astăzi a început uciderea porcilor la Isvoarele unde au fost confirmate deja cinci focare de PPA”, a declarat luni, directorul adjunct al DSVA Giurgiu, Claudiu Şerban.

În judeţul Giurgiu, în luna iunie au mai fost confirmate focare de PPA la Iepureşti, Crânguri, comuna Singureni, şi în municipiul Giurgiu, toţi porcii din gospodăriile afectate au fost eliminaţi, fiind vorba de 98 de exemplare de suine.

În judeţul Giurgiu au mai fost confirmate şi 20 de focare la porci mistreţi din şase fonduri de vânătoare.
Sursa: AGERPRES


Publicat  :  iulie 1, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare