Toma Petcu, senator PNL de Giurgiu: Astăzi, la invitația domnului primar Costel Dumitru și a domnului Angelin David, director general al Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, am fost într-o vizită în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de amenajare a albiei râului Sabar, pe raza comunei Florești-Stoenești!

Toma Petcu

Proiectul lucrărilor a fost demarat în baza protocolului încheiat între cele două instituții, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea și primăria comunei Florești-Stoenești. Acest protocol prevede punerea la dispoziție a utilajelor pentru realizarea de lucrări de amenajare a cursului albiei râului Sabar. Necesitatea lucrărilor de amenajare este maximă, întrucât sunt peste 40 de ani, de când albia râului nu a mai fost decolmatată, curățată de vegetația lemnoasă și malurile nu au mai fost amenajate. Subiectul „Râul Sabar” a fost, de-a lungul ultimelor luni, dezbătut în mass-media.Sabar 1
Datorită unor lucrări de amenajare, a unor canale de irigații în zona județului Dâmbovița, efectuate „de cei de la ANIF” sa-au diminuat considerabil debitele din avalul secțiuni amenajate, necesare asigurari curgerii apei râului Sabar. Ținând cont de seceta prelungită, o lungă perioadă râul Sabar nu a avut apă. În prezent, după mai multe demersuri, pe râu a început să curgă apă, în debite foarte mici, dar ne creează oportunitatea și posibilitatea de a efectua aceste lucrări de amenajare pe cursul albiei, doar pe raza localității Florești-Stoenești, pe o lungime de 4 km. Avem promisiunea celor de la ABA- Argeș-Vedea, ca lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca la începutul anului viitor se va continua cu lucrări similare pe raza localității Găiseni, limitrofă comunei Florești-Stoenești, în continuarea cursului albiei râului Sabar.
Mă bucură că aceste parteneriate între primării și instituții ale statului aduc un plus pentru localitate și, bineînțeles, pentru curățarea și ecologizarea zonei care, după cum am subliniat, de 40 de ani n-a mai beneficiat de asemenea intervenții. Voi urmări cu mare atenție execuția calitativă și de termen a acestor lucrări și sper ca, în momentul când vom finaliza, amenajarea să ducă la o curgere mai bună a apei, într-o zonă curățată și ecologizată.


Publicat  :  noiembrie 22, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare