„Start-Up Nation România” la Giurgiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi vicepreşedintele Lucian Corozel au participat vineri, 24 martie, la dezbaterea publică pe tema programului guvernamental „Start-Up Nation România”.

Evenimentul a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu” şi, alături de sutele de participanţi – majoritatea tineri giurgiuveni, au fost şi invitaţi de la nivel central.
Este vorba despre secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Harry Ilan Laufer, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Adrian Mlădinoiu şi secretarul de stat în Ministerul Tineretului Ciprian Pândea.

17554675_10206720320886297_1895705566_n

Prin programul „Start-Up Nation România” se doreşte dezvoltarea antreprenoriatului mai ales în rândul tinerilor şi crearea a cât mai multor întreprinderi mici şi mijlocii, programul fiind, de altfel, o componentă de bază a părţii economice din Programului de Guvernare pus în aplicare de actualul Executiv, au spus oficialii prezenţi la Giurgiu.
Programul „Start-Up Nation” prevede alocarea a 200.000 de lei de la stat fiecărui tânăr care îşi înfiinţează o societate şi angajează cel puţin două persoane. Banii sunt nerambursabili şi cererile de finanţare ar putea fi depuse din 2 mai 2017.

Vicepreşedintele Lucian Corozel a transmis la finalul evenimentului un mesaj în numele său, al preşedintelui Mina şi al întregii echipe a Consiliului Judeţean Giurgiu: „Pentru mine şi echipa mea este o onoare să fim prezenţi astăzi la lansarea programului Start-Up Nation Romania în judeţul Giurgiu.

Cel mai important obiectiv la care trebuie să contribuim cu toţii, atât noi, ca reprezentanţi ai administraţiei publice locale, cât şi viitorii întreprinzători, tinerii dornici să pornească o afacere, este de a gândi proiecte în măsură să contribuie la dezvoltarea comunităţilor din care provenim şi care să ridice nivelul de trai al cetăţenilor. Tocmai ideea că apropierea dintre Giurgu, judeţ limită la graniţa cu Bulgaria şi vecin cu Capitala ţării, şi Ruse, din ţara vecină şi prietenă trebuie să fie fructificată.

Să nu uităm că multe afaceri de succes au început într-un garaj, dar asta nu le-a oprit să anticipeze viitorul creând servicii, bunuri sau echipamente inovatoare care au transformat societatea noastră din temelie. Aceste exemple sunt un semn că oamenii cu viziune şi curaj depăşesc întotdeauna obstacolele”.

17506491_10206720320926298_117370487_n


Publicat  :  martie 27, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare