Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu Reuniune în România 21-25 martie 2022- Proiect Erasmus+ ”Schools for a Greener Europe”

scoala nr.7

În perioada 21-25 martie 2022, în Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu, va avea loc prima reuniune cu participare fizică din cadrul proiectului Erasmus+ ”Schools for a Greener Europe”. Proiectul se derulează în perioada 2020-2023, iar în primul an de proiect reuniunile au avut loc doar virtual.

Coordonatorul european al proiectului este Zakladna skola Slobodneho slovenskeho vysielaca, Banská Bystrica-Slovacia, cu parteneri: Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu-România, Escola Básica

Integrada de Arrifes, Ponta Delgada-Portugalia, Cesu Valsts Gimnazija, Cesis-Letonia și Istituto Comprensivo Giovanni XXIII, Terrasini (Sicilia)-Italia.

Scopul proiectului este realizarea de activități cu impact pozitiv asupra educației privind protejarea mediului înconjurător, cu accent pe reducerea amprentei ecologice.

La mobilitatea din România vor participa câte 2 cadre didactice si 4 elevi din Slovacia și Letonia, si 4 cadre didactice și 4 elevi din Portugalia. În contextual pandemiei Covid-19, partenerii din Italia au decis să participle virtual la activitățile organizate de școala gazdă. Din partea Școlii Gimnaziale Nr.7, Giurgiu vor participa direct la ateliere aproximativ 25 elevi și 15 cadre didactice.

În cadrul reuniunii vor avea loc ateliere de reciclare creativă, plantare de copaci în parteneriat cu Asociația ”Mai Mult Verde” , atelier de reciclare hârtie la Comana și o vizită de studiu la București, la Parcul Natural Văcărești, primul parc natural urban din România, un foarte bun exemplu de bună practică pentru reducerea amprentei ecologice.

La finalul reuniunii elevii și profesorii participanți vor primi certificate de participare.


Publicat  :  martie 17, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare