A treia mobilitate Erasmus+ a elevilor Școlii Gimnaziale Nr.7, Giurgiu Semur-en-Auxois, Franța- 19-24 mai 2024

1În perioada 19-24 mai 2024 a avut loc a treia mobilitate Erasmus+ a elevilor Școlii Gimnaziale Nr 7, Giurgiu, în cadrul proiectului nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000119980. Obiectivul acestui an al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și cyberbullying.
Mobilitatea a avut loc la Maison Familiale Rurale, Semur-en-Auxois, Franța. Au participat 6 elevi, însoțiți de două cadre didactice.
Maison Familiale Rurale este un liceu vocațional, elevii implicați în proiect având vârsta de 14 și 15 ani, aceștia fiind cazați împreună cu elevii noștri și cadrele didactice la internatul școlii.
În cadrul mobilității elevii au lucrat în echipă, au învățat ce înseamnă toleranța, acceptarea, spiritul de echipă și bucuria de a afla despre stilurile de viață, cultura și istoria celor două țări.
Elevii au participat la jocuri de cunoaștere, au realizat postere despre simbolurile celor două țări și orașe, au scris scenarii despre situații de bullying, pe care le-au interpretat, venind și cu posibile soluții.
Pe lângă activitățile legate de obiectivul mobilității, elevii Școlii Gimnaziale Nr.7 au participat la lecții culturale vizitând orașul Semur-en-Auxois, un oraș cu multe clădiri medievale, și orașul Dijon, unde au vizitat muzeul ”Perrin de Puycousin”, în cadrul căruia au învățat despre viața locuitorilor din regiunea Burgundia, de-a lungul secolelor.
La finalul mobilității elevii au primit certificate de participare.


Publicat  :  mai 28, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare