Școala Gimnazială Nr.7 Giurgiu – Mobilitate în Patti-Italia în cadrul proiectului Erasmus+ ”Learning Zones for Inclusion & Equality”

 

scoala nr.7

În perioada 7-11 martie 2022, 11 elevi și 7 cadre didactice din Școala Gimnazială Nr.7 Giurgiu vor participa la mobilitatea din Patti, Italia, din cadrul proiectului Erasmus+ ”Learning Zones for Inclusion & Equality”.

Proiectul se derulează în perioada 2020-2023, iar această mobilitate este prima cu prezență fizică. În anul școlar 2020-2021 toate mobilitățile au fost realizate virtual.

Coordonatorul european al proiectului este Colegio La Inmaculada – Ponferrada, Spania, având parteneri: Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu, România și Liceo Vittorio Emanuele III, Patti (Sicilia), Italia.

Scopul acestui proiect este de a oferi elevilor o viziune globală privind realitățile și culturile țărilor partenere. De asemenea, se va realiza un schimb de experiență, fiind urmărit impactul asupra elevilor din țările partenere, care își desfășoară activitatea în diferite medii de învățare.

Obiectivele mobilității din Italia sunt: conștientizarea diferitelor stiluri de viață ale țărilor participante și descoperirea de rădăcini comune care să întărească sentimentul de apartenență la comunitatea europeană, dezvoltarea de competențe interculturale și de respect față de diferite culturi europene și realizarea unui schimb de metode și strategii didactice pentru diferite zone de învățare.

Elevii vor realiza activități de cercetare a unor obiective culturale și istorice din orașul Patti și împrejurimi ( Catedrala din Patti, Villa Romana, sanctuarul Tindari și Teatrul Grecesc.) De asemenea școala gazdă va prezenta figuri istorice din zonă, iar elevii participanți la mobilitate vor realiza un reportaj fotografic și un videoclip în care își vor exprima emoțiile pe care le-au trăit în timpul acestor activități.


Publicat  :  martie 1, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare