Școala Gimnazială Nr. 7 din Giurgiu participă la proiectul Erasmus+ RÂURILE POVESTESC, în… Italia

74270321_2488967877890037_1523460062788452352_n

În perioada 2018-2020 Școala Gimnazială Nr.7 derulează proiectul Erasmus+ Acțiunea cheie 2, „The Rivers Tell” (RÂURILE POVESTESC), finanțat de Comisia Europeană și administrat în România de ANPCDEFP București. Instituția coordonatoare este o școală din Monterotondo, Italia, și parteneri – școli din Grecia, Lituania și Portugalia.

Proiectul „The Rivers Tell” și-a propus realizarea unui schimb de bune practici cu scopul de a promova o identitate europeană, indiferent de cultura, geografia, istoria și obiceiurile țărilor participante. Elevii și profesorii participanți fac cercetări și intervievează oamenii din comunitate, realizând astfel o conexiune între școală, familie, autorități și membrii comunității. Principale obiective ale proiectului sunt: conștientizarea în rândul tinerei generații a istoriei, culturii și tradițiilor care au unit civilizațiile care s-au dezvoltat pe râuri; recunoașterea ”Apei” ca valoare care trebuie păstrată curată pentru generațiile viitoare; promovarea unei conștiințe eco-friendly bazată pe strânsă relație OM-APĂ.

Din echipa de proiect a cadrelor didactice fac parte 10 membri, iar din echipa de proiect a elevilor fac parte 25 de elevi. Proiectul se află în anul II de derulare și, până acum, au avut loc reuniuni de proiect în Grecia si Lituania, la fiecare dintre ele au participat câte 3 cadre didactice ale școlii și 6 elevi .

In perioada 21-25 octombrie 2019, a avut loc mobilitatea din Italia, la care au participat 3 cadre ale școlii (prof. Roșu Roxana, prof. Murariu Nicoleta și contabil Simion Cosmin) și 6 elevi (Niță Rianna Mihaela, Drugă Ana Maria, Ban Analisa Carla, Stoica Delia Lidia Maria, Tudoreanu Maria Ioana, Mihăilă Yannis Dimitrie). In Italia activitatile au fost realizate pe tema „peste râu” (asemănări și deosebiri vizând aspecte geografice, istorice, economice, culturale între țările partenere). Programul vizitei a cuprins workshop-uri tematice (vizitarea școlii gazdă din Monterotondo, prezentarea activităților realizate de către fiecare școală parteneră, activități de învățare și formare cu elevii școlii gazdă, activitate culturală la Primăria din Monterotondo, tur cultural al Romei, activități sportive pe malul lacului Nazzano etc.)

Diseminarea activităților se va face de către participanți la ședințele cu părinții, în cadrul orelor de consiliere și orientare, în ședinele consiliului profesoral și al celui de administratie, în cadrul cercurilor pedagogice și în mass-media locală.

Elevii români, greci, portughezi și lituanieni au fost cazați în familiile elevilor italieni unde au legat noi prietenii, au exersat limba engleză și au desfășurat activități comune.

La sfârșitul reuniunii, toți profesorii și elevii au primit certificat de participare.

În luna martie 2020 va avea loc mobilitatea din Portugalia, iar in perioada 25-29 mai 2020, va avea loc reuniunea de proiect din România.


Publicat  :  octombrie 28, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare