Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu- PROIECT ERASMUS+ K1 – METODE NONFORMALE MOBILITATE ÎN ITALIA

Erasmus 1

În perioada 13-17 martie 2023, Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu, a participat la un curs pentru elevi care a vizat dezvoltarea unor competențe de învățare folosind metode nonformale.

Doamna profesoară Marinela Anghel, coordonator al proiectelor Erasmus+ pe care le desfășoară Școala Gimnazială Nr. 7, Giurgiu și doamna profesor doctor în Filologie Florentina-Roxana Roșu au însoțit 9 elevi din clasele a V-a și a VI-a. Elevii participanți au fost selectați în urma unui concurs de dosare pe baza unor criterii anunțate anterior.

Cursul s-a desfășurat la Scuola secondaria di primo grado “Illuminato- Cirino” di Mugnano di Napoli, dar și în diverse locații din Napoli sau din împrejurimi. Astfel, la școală, elevii au realizat experimente folosind tehnologie de ultimă generație, și-au însușit cunoștințe noi despre vulcani, despre istoria și geografia Italiei, a Coastei Amalfitane și a orașului Napoli folosind noi platforme de învățare pe care le-au utilizat și pe care au realizat anumite activități (de exemplu aplicația Pixton), au învățat cântece specific napolitane și italiene, au realizat un Avatar, apoi un afiș cu toate Avatarurile, au confecționat căte un vulcan fiecare, au participat la un concurs Quizz având ca tematică noțiunile învățate în zilele respective (din domeniile istorie, geografie, muzică, limbă engleză, limbă franceză, limbă italiană), au realizat jocuri de rol în limbile engleză, franceză, italiană și română, au învățat să pună în funcțiune și să programeze un robot care să scrie pe tablă ș.a.

Educația nonformală s-a desfășurat și prin activități de istorie și geografie locală realizate printr-un tur ghidat în limba engleză în Insula Capri, în centrul orașului Napoli (zona istorică și arheologică) și la ruinele vechiului oraș Pompei.Erasmus 2

La finalul reuniunii elevii și profesorii participanți au primit certificate de participare.


Publicat  :  martie 19, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare