Regulile pentru creșe, grădinițe și after school-uri: triaj epidemiologic, spațiu de 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil în încăpere, spălarea zilnică a jucăriilor

gradinita

Copiilor li se va măsura temperatura la intrare, vor fi învățați și ajutați să se spele pe mâini cu apă si săpun minimum 20 de secunde, iar toate suprafețele pe care le ating – inclusiv jucării, tobogane, țarcuri, mânere, balustrade, butoane și accesorii la instalații sanitare, toalete, clanțe, pervazul ferestrei, precum și mesele și scaunele din sala de grupă – vor fi atent curățate, frecvent, prin ștergerea cu apă și detergent. Copiii care au temperatura peste 37,3 grade Celsius sau/și prezența de simptome respiratorii si/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute nu vor fi primiți la program. Ei vor fi lăsați în grija părinților, cu recomandarea unui consult medical de specialitate.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program, iar copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat luni Ordinul pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Actul normativ prevede setul de măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Sursa: hotnews


Publicat  :  iunie 15, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare