Precizările MAI: Masca de protecţie nu e obligatorie dacă persoana e singură pe stradă.

masca d protectie

Ministerul Afacerilor Interne a făcut joi precizări în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii de protecţie pe stradă.
Conform MAI, masca nu este obligatorie atunci când o persoană se află singură pe stradă sau pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, dacă nu sunt mai multe de 10 persoane şi este asigurată distanța de 1 metru între ele.
Precizările vin după ce, ieri, ministrul Lucian Bode declara că „pentru zonele aglomerate, chiar dacă te plimbi singur în zona respectivă, purtarea măștii este obligatorie”.
Potrivit MAI, masca de protecţie se poartă obligatoriu, în localităţile cu incidenţă de sub 6 la mie, în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, dar şi în spaţii publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, precum şi în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6/1000 locuitori, masca este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, dar şi în toate spaţiile publice deschise cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.


Publicat  :  octombrie 7, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare