Raed Arafat, noi măsuri împotriva coronavirusului. Programul de lucru, modificat pentru reducerea aglomerării

 

Raed-ArafatRaed Arafat a anunțat noi măsuri luate în contextul coronavirusului, după ce numărul persoanelor infectate în România şi în Bucureşti a crescut în ultimele zile şi a ajuns la 31 de persoane confirmate, dintre care 12 persoane în Capitală.

Ce prevede hotărârea:

Suspendarea temporară pentru o perioadă de şase luni a distribuţiei medicametelor, dispozitivelor medicale şi materiarialelor necesare în prevenţia şi tratarea infecţiei cuu COVID-19 în afara teritoriului României Lista de medidcamente va fi stabilită de MS 2.

Recomandarea declarării de către entităţile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Recomandarea se aplică la nivelul Muncipiului Bucureşti şi a municipiilor reşedinţă, începând de mâine 12 martie până la data de 31 martie cu posibilitate de prelungire.

Recomandarea prevede ca programul de începere să fie stabilit în trei intervale orare. De exemplu, să înceapă o parte din personal la ora 8, o parte la ora 9, o parte la ora 10. Plecarea să fie decalată în trei ore. Acest lucru va ajuta la reducerea aglomerării transportului public şi la riscul de transmitere. 

 

Pentru instiuţile publice, declararea programului este obligatorie în aceleaşi condiţii în periaoda 12-31 martie, cu posilitatea de prelungire. Instituţiile publice care nu pot aplica aceste reguli vor identifica soluţii alternative pentru evitarea utilizării de către angajaţi a mijloacelor de transport în comun în perioadele aglomerate.

Pentru sectorul privat este o recomandare, pentru sectorul public este obligatorie începând de această săptămână 4. Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Sursa : RomaniaTV


Publicat  :  martie 11, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare