Proiectul incineratorului de deşeuri periculoase de la Giurgiu îi îngrijorează pe vecinii de la Ruse!

cap ziar

În primăvara acestui an izbucnea scandalul construirii la Giurgiu, în incinta fostului Combinat Chimic din Str. Slobozia nr.4, a unui incinerator pentru deşeuri medicale periculoase şi nepericuloase, deşeuri animaliere şi produse expirate farmaceutice şi alimentare.
Au fost ieşirile publice ale deputaţilor Marian Mina şi Alexandru Andrei, interpelarea liderului PSD Giurgiu către Ministerul Mediului, Garda Naţională de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu… şi cam atât. Scandalul s-a stins şi nu se ştie care mai este stadiul acestui proiect, el continua sau a fost stopat?
Mai îngrijoraţi se pare că sunt vecini de la sud de Dunăre, care, conform ziarului Adevărul, au început să strângă semnături împotriva proiectului:
” Locuitorii orașului Ruse, din Bulgaria, se mobilizează pe platformele online ca să împiedice construirea unui incinerator pentru deșeuri în orașul Giurgiu, de pe celălalt mal al Dunării, despre care spun că le va polua zona.
Activiștii bulgari văd incineratorul din Giurgiu ca fiind o posibilă sursă de poluare a întregii zone. Demersul civic a fost inițiat de Krasimira Kirilova, rezidentă în orașul Ruse. Informația a fost transmisă pe Facebook de Vladimir Mitev, jurnalist bulgar vorbitor de limba română, colaborator al mai multor publicații din țara noastră.
„În orașul Ruse se strâng semnături împotriva construirii unui incinerator din Giurgiu. Argumentele semnatarilor sunt legate de poluarea zonei. Se amintește și de poluarea aerului care venea dinspre combinatul de chimie din Giurgiu în perioada socialistă”, scrie Vladimir Mitev”
Sursa: Adevărul.ro


Publicat  :  august 22, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare