Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: PSD va susține în Coaliție menținerea prețurilor pentru consumatorii casnici la nivelul plafonat iarna trecută. Nu vom renunța sub nicio formă la acest obiectiv!

Marian Mina

Noile reglementări vor viza „băieții deștepți” care au mărit speculativ prețurile pe lanțul comercial dintre producător și consumatorul final
PSD a propus soluții, nu a fugit de răspundere, deși nu gestionează sectorul energetic.
Principala soluție este reglementarea prețurilor, în două trepte:
1) 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, prin raportare la costurile de producție, nu la prețuri speculative cum s-a făcut până acum; Această treaptă este necesară pentru că, în momentul de față, energia pentru tot anul 2022 a fost deja vândută de producători.
2) De la 1 ianuarie 2023: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție.
Reglementarea prețurilor la energie și gaze naturale este implementată și de alte state europene, ca răspuns la criza energetică.


Publicat  :  august 25, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare