Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Peste 3 milioane de români vor primi, începând de mâine, 1 iunie, cardurile pentru alimente, o măsură cuprinsă în pachetul Sprijin Pentru România

 

marian mina

Cei care vor beneficia de aceste vouchere sunt cetăţenii cu venituri mici, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.tichete sociale
La voucherele electronice pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro, vor avea acces și românii care nu figurează în bazele de date ale caselor de pensii sau ale Autorității pentru Protecția Socială, dar care pot demonstra că veniturile lor nu depășesc 600 de lei lunar/persoană.
În cazul unor mici întârzieri în distribuirea cardurilor, banii aferenți lunii iunie nu vor fi pierduți, ci vor ajunge la persoanele vizate.
Astfel de întârzieri nu se vor mai repeta la următoarele tranșe acordate din 2 în 2 luni până la finalul anului – banii vor fi încărcați direct pe cardurile distribuite.
De exemplu, dacă va exista o mică întârziere la furnizorii de carduri, iar o persoană va primi cardul după data de 30 iunie, sub nicio formă nu înseamnă că a pierdut ajutorul acordat de stat.
Contravaloarea tichetelor sociale va fi încărcată pe toate cardurile, inclusiv pentru luna iunie pentru fiecare beneficiar în parte.


Publicat  :  mai 31, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare