Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Peste 1,5 miliarde de lei, investiţii în infrastructura locală, în 2024!

Mina

260 de proiecte de investiţii noi şi în continuare vor fi finanţate, anul acesta, în judeţul Giurgiu, din bugetul naţional, prin programele Ministerului Dezvoltării:
– PNDL 1 şi 2
– Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”
– Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat ( PNCCRS)
– Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă( PNRR)
Astfel, vorbim despre 188 de proiecte de construire, modernizare sau consolidare de drumuri, poduri, alimentare cu apă, canalizare, şcoli şi dispensare prin PNDL 1 şi 2, respectiv prin PNI „Anghel Saligny”, cu o valoare de peste 1,1 miliarde de lei.
În plus, vor fi finanţate proiecte ale autorităţilor locale pentru consolidare sau modernizare de unități sanitare, creșe, săli de sport, baze sportive, așezăminte culturale, consolidări clădiri. Sunt 39 de obiective de investiții (noi și în continuare, multianuale), în valoare totală de peste 100 de milioane de lei, prin programul gestionat de Compania Națională de Investiții.
26 de unităţi administrativ-teritoriale au, totodată, proiecte pentru creșe, locuințe pentru tineri și specialiști, reabilitări clădiri, blocuri de locuințe, eficiență energetică, sisteme inteligente, smart transport, autobuze electrice, în valoare totală de circa 218 milioane de lei, cu finanțare din PNRR.
Amintesc şi despre mai multe proiecte de reabilitare a construcţiilor administrativ- sociale şi locuinţe sociale, în valoare de 26 de milioane de lei, prin PNCCRS.


Publicat  :  februarie 15, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare