Prin decizia ministrului social-democrat al Agriculturii, Petrea Daea, au fost modificate condițiile prevăzute în legislație cu privire la obligativitatea fermierilor de a menține pentru verificare culturile de primăvară (porumb, floarea soarelui) pe suprafețele înregistrate la APIA.
Astfel, fermierii nu mai sunt condiționați să mențină culturile pe întreaga suprafață afectată de secetă- până la data de 30 noiembrie- pentru verificare de către autorități, ci pot valorifica pentru furajare plantele afectate în prezent de secetă.
Astfel, fermierilor li se dă libertatea să decidă la fața locului soarta culturilor. Agricultorii au însă obligația de a menține/păstra minimum 5% din suprafața culturilor afectate pentru a constitui probă martor la întocmirea actului constatator.
Este o soluție așteptată de fermieri, pusă în practică de ministrul Daea, în urma discuțiilor pe care acesta le-a purtat cu cei care cultivă pământul și a căror muncă este afectată de seceta din acest an. Astfel, fermierii nu pierd nici subvenția pentru suprafața de teren înregistrată la APIA și, în același timp, pot să folosească terenul pentru anul agricol următor.
Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Noi soluţii pentru sprijinirea fermierilor din zonele afectate de secetă!
Publicat
: iulie 12, 2022
Related Articles
-
-
Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, de aproape 74 de kilometri, a fost lansat, ieri, în licitație!
-
Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Astăzi, a fost semnat cel mai mare contract, din ultimii 30 de ani, pentru o autostradă din România, în valoare de 5,32 de miliarde de lei

Citește și …
Mecanism internațional de intermediere a obținerii de polițe/scrisori de garanție bancară, verificat de ANAF
Posted in: Cancan Tags: anaf, Controale, finante giurgiuAgenția Națională de Administrare Fiscală derulează o serie de controale antifraudă fiscală la contribuabili ce au intermediat obținerea unor polițe/scrisori de garanție bancară pentru societăți care dețineau calitatea de beneficiari ai unor contracte încheiate cu diverse autorități publice, având ca presupuși emitenți o instituție bancară din Lituania și două societăți de asigurări din Franța, respectiv […]
Read More
Post your comments