Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Incompetenţa, prostia şi răutatea şi-au dat mâna la Consiliul Judeţean Giurgiu, condus de PNL-istul Dumitru Beianu!

 

Marian Mina

NICIODATĂ în istoria acestui judeţ nu s-a mai întâmplat ceea ce s-a întâmplat, ieri, la o şedinţă de îndată, convocată cu doar 2 minute înainte să înceapă. Singurul punct de pe ordinea de zi viza „repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a impozitului pe venit încasat suplimentar corespunzător cotei de 6% pe anul 2021(…)”. Problema este că, potrivit O.G. nr.97/2021, art.28, pct.9, repartizarea cotei de 6% se efectuează până la data de 17.12.2021!
Aşadar, când şi-a amintit şi „specialistul” Beianu că are bani de repartizat primăriilor, trecuseră deja 3 zile de la termenul limită!
Mai mult, s-a încercat inducerea în eroare cu bună ştiinţă a consilierilor judeţeni, pentru că în raportul de specialitate al Serviciului Buget Finanțe și Contabilitate se invocă eronat OMFP nr.1536/2021 şi se precizează că „repartizarea pe U.A.T.-uri a sumelor să se facă până la data de 20.12.2021”. Au minţit cu neruşinare!
Proiectul de hotărâre încalcă, totodată, prevederile art.6, alin.6 din Legea nr.15/2021. Acestea stipulează că sumele se repartizează pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcţionare pe care U.A.T.-urile, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii. Nu este anexată materialelor de ședință nicio solicitare a Consiliului Județean și nici răspunsurile U.A.T.-urilor privind necesarul de fonduri!
De menţionat este şi că Finanţele au înştiinţat Consiliul Judeţean Giurgiu cu privire la necesitatea repartizării sumei de 1747 mii lei, încă din data de 08.12.2021.
Nu doar că au vrut să fenteze legea, ci o încalcă flagrant, în mod abuziv, deoarece NU au trecut pe lista cu repartizarea 14 UAT-uri, evident, conduse de primari PSD: oraşul Bolintin Vale şi comunele Isvoarele, Stăneşti, Mârşa, Gostinari, Ulmi, Greaca, Singureni, Stoeneşti, Ogrezeni, Buturugeni, Slobozia, Valea Dragului, dar nici Comana. În acest ultim caz, este o altă răzbunare a PNL-iştilor, după ce primarul Aurel Enache a anunţat că nu mai vrea să facă parte din echipa lor. Comana nu a primit bani nici la rectificarea privind sumele din fondul de rezervă.
Nu este posibil aşa ceva! Aşa cum am arătat mai sus, sunt nişte criterii ce trebuie respectate la împărţirea acelor bani, iar carnetul de partid al primarului nu este printre acestea.
Nimeni nu şi-a mai permis vreodată să şteargă de pe harta judeţului nostru nişte localităţi unde locuiesc tot giurgiuveni, domnule Beianu! Sunt oameni care nu au nicio vină că dvs. sunteţi răzbunător, frustrat şi incompetent! Pe ei vă răzbunaţi de fapt, fiindcă nu suferă primarul şi nici partidul, ci suferă OAMENII!
Din nefericire, se pare că nu vor primi acei bani nici unităţile administrativ-teritoriale trecute pe lista lui Beianu, căci Finanţele NU vor putea să pună în aplicare HCJ-ul de repartizare, pentru că se încalcă termenul de 17 decembrie. Pierdem banii, întrucât sumele se vor întoarce la bugetul de stat şi, iată, încă o dovadă a incompetenţei crase a conducerii PNL-iste a Consiliului Judeţean Giurgiu!


Publicat  :  decembrie 21, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare