Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Doar împreună putem trece cu bine peste aceste vremuri grele!

Marian Mina

Doar împreună putem trece cu bine peste aceste vremuri grele şi PSD nu lasă niciodată pe nimeni în urmă! De aceea, propunem şi susţinem o serie de noi măsuri sociale în cadrul programului “Sprijin pentru România”
Pentru că este nevoie de o distribuţie justă şi echitabilă a resurselor către cetăţenii care o duc greu, dar şi către companiile româneşti. Considerăm că trebuie sprijiniţi oamenii care muncesc, pensionarii care au muncit întreaga lor viaţă, familiile care se străduiesc să îşi ducă la şcoală copiii şi să îşi plătească facturile.
Printre principalele măsuri se numără:sprijin pentru Romania
▪️ Creșterea salariului minim de la 2.550 la 3.000 de lei. Creşterea NETĂ este de + 343 de lei (de la 1.524 lei în prezent, la 1.867 lei).
▪️ Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% Astfel, punctul de pensie va crește de la 1.586 lei, la 1.746 lei (+160 lei), iar pensia minimă crește de la 1.000 de lei la 1.100 de lei (+100 lei). Această majorare este cu mult peste obligația legală de a indexa pensiile cu 5,1%.
▪️ Premii de excelență pentru elevii și profesorii antrenori medaliați la olimpiadele internaționale:
– premii de 5.000, 8.000 și 10.000 de euro pentru elevii care obțin medalii de bronz, argint și aur la olimpiadele internaționale
– premii de 2.500, 4.000 și 5.000 de euro pentru profesorul antrenor al elevilor care obțin medalii de bronz, argint și aur.
▪️ Proiecte rutiere și feroviare strategice:
– Din 2023, toate loturile A7 vor fi în construcție
– Modernizarea principalelor coridoare feroviare din vestul României: Tronsoanele Caransebeș-Timișoara-Arad și Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-frontiera ungară.
– Operaționalizarea completă a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.
De asemenea, suntem alături de firmele româneşti şi sprijinim IMM-urile, pentru o economie puternică.


Publicat  :  septembrie 1, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare