Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu– Ruse II, în regim de bac, a fost aprobată de Guvernul României

pod prietenia

Această inițiativă va facilita transportul vehiculelor cu motor și al pasagerilor între România și Republica Bulgaria, oferind o alternativă necesară și eficientă la actualul punct rutier de trecere.
Operaţionalizarea punctului de trecere va avea loc după realizarea infrastructurii, asigurarea personalului şi a utilităţilor necesare.
Propunerea pentru acest nou punct de trecere a venit din partea autorităților locale din județul Giurgiu. Intensificarea traficului prin punctul rutier existent de la Giurgiu și Ruse, creșterea duratei de așteptare și formarea blocajelor în acest punct de trecere ar putea fi evitate prin deschiderea unui punct de trecere suplimentar.
Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea punctului de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse în regim de bac a fost semnat la Bucureşti la 29 aprilie 2022, de premierii de atunci ai celor două țări, Nicolae Ciucă și Kiril Petkov.
Prin redistribuirea traficului, punctul Giurgiu–Ruse II va contribui la scăderea duratei de așteptare la frontieră, făcând călătoriile mai rapide și mai eficiente.


Publicat  :  iulie 1, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare