Peste 15 milioane de euro au intrat săptămânile acestea în conturile fermierilor giurgiuveni

Petruta HanganuAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Judeţean Giurgiu- este aproape de finalizarea plăţilor avansului pe suprafaţă pentru anul 2017, fiind, din nou, una dintre primele instituţii din ţară.
Până în data de 6 noiembrie, 10.358 de fermieri au fost autorizaţi pentru plată, dintr-un total de 10.689 aflaţi pe lista albă, a celor care nu au probleme cu dosarele întocmite:

” Plata avansului pe suprafaţa trebuie încheiată până la 30 noiembrie, însă noi vom finaliza acest proces mult mai devreme. Este în beneficiul agricultorilor din Giurgiu să poată utiliza cât mai repede aceşti bani. Suma autorizată pentru plată, pentru sectorul vegetal, este de 15.442.234 euro şi 95.463,31 euro, pentru sectorul zootehnic. „, a declarat Petruţa Hanganu, director executiv APIA Giurgiu.
Având în vedere că etapa următoare, de pregătire pentru plăţile finale, este la fel de importantă, la nivel de APIA Giurgiu se depun toate eforturile necesare pentru gestionarea cererilor şi efectuarea plăţilor finale către toţi fermierii, în termenele stabilite.


Publicat  :  noiembrie 6, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare