O nouă responsabiliate pentru deputatul PNL de Giurgiu Gabriela Horga

Gabriela Horga parlament

Începând cu acesta lună , deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, face parte şi din Comisia de afaceri europene a Camerei Deputaților.
Este o nouă responsabilitate pentru deputatul PNL de Giurgiu:

„Am devenit, recent, membră și în Comisia de afaceri europene a Camerei Deputaților.
Comisia are o serie de atribuții în relația cu Uniunea Europenă:
– Contribuie la formarea poziţiei naţionale pentru adoptarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene, cu participarea Camerei Deputaţilor;
– Examinează documentele de consultare, proiectele actelor legislative europene şi alte documente provenite de la instituţiile Uniunii Europene;
– Analizează principalele strategii şi politici ale Uniunii Europene, modul în care România îndeplineşte prevederile tratatelor Uniunii Europene şi modul în care sunt integrate în dreptul intern actele legislative europene;
– Asigură exercitarea controlului parlamentar în domeniul afacerilor europene;
– Reprezintă Camera Deputaţilor în relaţiile cu Uniunea Europeană, în condiţiile legii şi ale regulamentelor parlamentare.
În ceea ce mă privește, cred că munca unui parlamentar în această comisie trebuie să mai aibă o componentă: aceea de a-i informa corect pe români în privința relației cu Uniunea Europeană. De prea multe ori, am văzut, din păcate, că există o discrepanță între sprijinul pe care ni-l oferă Uniunea Europeană și percepția unei părți a publicului. Nu putem sta pasivi, atunci când apar informații false, de tipul „Uniunea Europeană ne ia mai mulți bani, comparativ cu cât primim.”
În realitate, România a primit, de la Uniunea Europeană, în perioada 2007-2021, cu 42 de miliarde de euro mai mult decât a contribuit.
De altfel, Comisia Europeană a transferat pe 3 decembrie României suma de 1,8 miliarde de euro, reprezentând prima tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Prin intermediul PNRR, România va primi, în total, 29,2 miliarde de euro, pentru a-și redresa economia, afectată de consecințele pandemiei de coronavirus.
Planul României cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme. Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare”.


Publicat  :  decembrie 21, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare