Ministrului Digitalizării, Cercetării și Inovării, Sebastian Budurja, în vizită în comuna Oinacu

1

Sâmbătă, 1 octombrie, Sebastian Budurja, a fost prezent în comuna Oinacu unde a discutat cu primarul Fabian Țîrcă despre proiecte de digitalizare a activităţilor desfăşurate de către administraţiile publice locale.
Mai multe amănunte au fost oferite de către Fabian Țîrcă, primarul comunei Oinacu, pe pagina personală de personalizare:2
Am primit vineri după-amiaza vizita Ministrului Digitalizării, Cercetării și Inovării, Sebastian Budurja, primul demnitar de acest rang ce a vizitat comuna noastră în ultimii ani. Acesta a fost însoțit de o importantă delegație: subsecretarul de stat Eduard Mititelu, Diana Crețu (director de cabinet) și directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan. Alături de aceștia s-au aflat vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, și deputatul PNL Giurgiu, Alexandru Andrei.
Caravana digitalizării este un proiect ce implică introducerea și implementarea sistemului ghişeul.ro în mediul rural, un sistem pe care Primăria Oinacu îl va implementa începând cu zilele următoare.
De la preluarea mandatului meu de primar, de acum doi ani, s-au făcut pași importanți în această direcție, dacă ținem cont de faptul că în 2020 digitalizarea la nivelul Primăriei Oinacu era aproape de zero. Un proiect important, depus pe PNRR pe componenta 10, este „Managementul documentelor interne”, ce vizează digitalizarea documentelor interne, montarea a 10 panouri informative în stațiile de autobuz și în alte spații publice, extinderea sistemului de supraveghere cu încă 67 de camere și implementarea, la nivel de comună, a sistemelor GIS și RENNS.
De asemenea, alte 13 proiecte – ce sper că vor fi implementate în viitorul apropiat – se află în diferite stadii, iar finanțările vin din mai toate programele de finanțare: PNRR, CNI, Anghel Saligny, AFM etc.
Ghişeul.ro, cel mai important segment de digitalizare pentru comuna noastră, va reprezenta un beneficiu important în primul rând pentru cei care lucrează în afara țării, aceștia nemaifiind nevoiți să trimită bani în țară și să apeleze la terțe persoane care să le facă diverse plăți la sediul Primăriei.
De asemenea, tot în sectorul acesta, al digitalizării, îmi doresc să implementez un program în cadrul Primăriei, prin care diferite documente (adeverințe, avize) să fie eliberate on-line, scurtând astfel timpii de așteptare pentru solicitanți.
Toate aceste proiecte și dorințe le-am prezentat domnului ministru Budurja, care m-a asigurat de tot sprijinul atât din partea domniei sale, ca membru al Guvernului, dar și din partea Partidului Național Liberal.
A fost o onoare pentru mine, ca primar al Comunei Oinacu, faptul că domnul Ministru Budurja a ales localitatea noastră ca punct de debut național al Caravanei Digitalizării, și îi mulțumesc domnului Ministru Sebastian Budurja, pentru deschiderea arătată către problemele comunităților din mediul rural în general, și ale Comunei Oinacu, în special, dar și pentru sprijinul pe care ni l-a promis atât în susținerea proiectelor noastre în Guvern, dar mai ales a celor din domeniul digitalizării.”3


Publicat  :  octombrie 2, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare