Ministrul Mihai Fifor a solicitat prefecţilor o situaţie cu şcolile care nu au avize DSP şi IGSU

wc -in -curte

 

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut, luni, prefecţilor o situaţie cu toate unităţile de învăţământ care nu deţin avize de la Direcţiile de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Până la finele zilei, doresc o situaţie cu fiecare UAT în parte, cu fiecare subunitate de învăţământ care nu are aviz DSP, cu cauza pentru care nu are acest aviz, cu măsuri care se pot lua, pentru a putea să avizăm din punct de vedere al sănătăţii publice aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde nu avem apă potabilă, vreau să ştiu, pe lângă situaţia pe care am cerut-o cu toaletele, îmi trimiteţi situaţia cu fiecare unitate de învăţământ care nu are apă potabilă în momentul de faţă şi, totodată, până miercuri, un plan de măsuri să vedem cum putem să asigurăm apă potabilă pentru unităţile de învăţământ unde nu există”, a declarat Fifor, la o videoconferinţă organizată la sediul MAI.

Prefecţii din mai multe judeţe au semnalat că sute de şcoli nu au avize DSP din cauza lipsei apei potabile şi a toaletelor.

Sursa:AGERPRES

1Conform unei statistici întocmite la data de 20 martie 2019 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în judeţul nostru sunt 8 unităţi de învăţământ ce au grupurile sanitare în exterior, fără apă şi canalizare, 3 dintre acestea fiind cuprinse pentru finanţare prin programul PNDL 2.


Publicat  :  august 19, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare