Măsuri speciale luate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în contextul pandemiei de coronavirus

1 spital giurgiu

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, sub administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, vă transmite faptul că a luat toate măsurile de prevenţie recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Dintre acestea, cele cu impact direct asupra pacienţilor noştri şi aparţinătorilor acestora sunt:

1.RESTRICŢIONAREA ACCESULUI ÎN SPITAL – în prezent accesul în spital este permis doar pacienţilor, în urma triajului epidemiologic. Aparţinătorii pacienţilor internaţi nu mai au acces în incinta spitalului, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

2.PUNCT DE TRIAJ EPIDEMIOLOGIC – începând de astăzi, 12 martie, este funcţional punctul de triaj epidemiologie.

Acesta este situat la intrarea în spital, într-un spaţiu special amenajat şi personal instruit. Toţi pacienţii sunt triaţi la intrarea în spital, prin verificarea temperaturii, a simptomalogiei şi completarea formularului de anchetă epidemiologica.

Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de pacient cu suspiciune de infecţie respiratorie acută cu COVID – 19.

3.INSTRUIREA PERSONALULUI – întregul personal al spitalului a fost instruit şi cunoaşte toate măsurile care trebuie luate în această situaţie de urgenţă.

4.LIMITAREA PROCEDURILOR MEDICALE – în situaţii în care este posibil optăm pentru amânarea intervenţiilor programate şi concentrarea eforturilor echipelor medicale pe pacienţii aflaţi în stare critică şi ne pregătim judicios pentru perioada următoare

5.STOCURI MATERIALE – am asigurat stocurile de materiale sanitare şi dezinfectanţi necesare pentru următoarea perioadă, pentru buna funcţionare a activităţii în spital.

6. CURĂŢENIA ŞI DEZINFECŢIA – am intensificat activităţile de curăţenie şi dezinfecţie în toată incinta spitalului.

TOTODATĂ,

1.Vă asigurăm că toate măsurile luate au în vedere, în primul rând, grija pentru pacienţii noştri, evitarea expunerii lor la riscuri suplimentare. Vă mulţumim pentru înţelegere!

2.Vă rugăm să daţi dovadă de responsabilitate, să respectaţi cu stricteţe măsurile de prevenţie comunicate oficial şi să evitaţi aglomeraţiile.

3.Vă asigurăm că facem toate eforturile pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii medicale, pentru limitarea riscurilor, în binele pacienţilor noştri.

4.Vă recomandăm să luaţi în considerare doar informaţiile transmise din surse oficiale. Pentru recomandări şi alte informaţii, puteţi suna la linia de TEL VERDE, pusă la dispoziţie de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII (0 800 800 358).

2-spital giurgiu


Publicat  :  martie 12, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare