Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Este DEZASTRU în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu!

Spitalul judetean

Stimaţi giurgiuveni, este DEZASTRU în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu! Sunt 80 de pacienţi numai la Unitatea de Primiri Urgenţe şi în containere, iar cele două secţii de boli infecţioase sunt pline. Cadrele medicale nu mai fac faţă situaţiei, sunt epuizate!
Mor, zilnic, între 10 şi 15 pacienţi! Este îngrozitor ce se întâmplă!
De ce nu a fost deschisă şi Secţia de Oncologie, pentru îngrijirea cazurilor de COVID? Sunt oameni nevoiţi să primească tratament pe holuri. Şi asta, cât vor mai fi medicamente, pentru că sunt mari probleme şi la acest capitol. În acest moment, Spitalul mai are doar vreo 40 de cutii de Remdesivir, dar acesta nu este singurul medicament al cărui stoc este pe terminate!
În tot acest timp, cei responsabili se ceartă la televizor sau pe Facebook şi dau vina unii pe alţii.
Cer prefectei judeţului Giurgiu să convoace ACUM Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi să ceară şi altor spitale din judeţ, Izvoru, Bolinitn, să mai preia din pacienţi! În plus, de ce nu sunt rechiziţionate spitalele private? Cum este posibil să moară oameni pentru că nu mai au locuri în unităţile sanitare de stat, iar cele private să fie primele doar la bani?
Este o catastrofă medicală, e ca pe timp de război, şi toată lumea ar trebui să dea o mână de ajutor!
Sigur, pe doamna prefect o mai vedem doar în poze, când e de bine. Acum, când este dezastru, de ce stă ascunsă?
La fel şi cei din conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu. Ce faceţi, domnule preşedinte, în afară de controale inopinate, fără vreun rezultat, la 2 noaptea, la Spital? Cu ce i-aţi ajutat pe medici şi ce speraţi că o să „prindeţi” acolo? Nu v-a îngrozit imaginea cu toate paturile pline şi cadrele medicale ajunse la epuizare? Aţi făcut vreun demers ca să mai vină medici sau asistenţi?
Am înţeles că le daţi căldură abia săptămâna viitoare… Dar mai sunt câteva zile până atunci iar temperaturile sunt tot mai scăzute. Sunt atâtea aparate conectate la prize, de la ventilatoare şi până la aer condiţionat, vă daţi seama ce s-ar putea întâmpla?
Nici la nivel central şi nici la nivel local, PNL-iştii, USR-iştii nu au făcut absolut nimic ca să pregătească valul 4 al pandemiei, ca să nu ajungem în această situaţie disperată!
Le cer să găsească măcar acum soluţii, să aducă medici la SJU Giurgiu, să le dea oamenilor medicamente şi căldură, să rechiziţioneze unităţile sanitare private! Să facă ceva, URGENT, altfel îi au pe conştiinţă pe toţi cei care vor muri!


Publicat  :  octombrie 16, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare