Manifestări dedicate Zilei Eroilor, în comuna Schitu

Schitu 1Conform tradiției, de Ziua Înălțării Domnului, se comemorează și Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, apărare și reîntregirea neamului.
Joi, 25 mai, Ionel Paşol, primarul comunei Schitu, în prezența consilierilor locali, angajaţilor primăriei, cadrelor didactice, elevii şi credincioșii din localitate au depus coroane de flori la toate Monumentele Eroilor din comună.Schitu
Totodată au fost oficiate slujbe de pomenire, la care au participat și credincioșii din localitate.
Ziua Înălțării Domnului este marcată în fiecare an în comuna Schitu de către primarul Ionel Paşol, preoţii din comună şi locuitori:
Schitu 2” Ziua de azi este o sărbătoare națională a poporului român care marchează lupta de-a lungul veacurilor pe front, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Este important să le onorăm memoria, deoarece oferă adesea lecții valoroase de curaj și sacrificiu, oferindu-ne un exemplu despre ceea ce înseamnă să ne apărăm țara. Hristos s-a înălțat!” ne-a declarat Ionel Paşol, primarul comunei Schitu.


Publicat  :  mai 25, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare