Liliana Ciobanu, patron ” Dolce Pan Gold”: N- am văzut, în ultimii ani, nici un interes al administrației locale spre dezvoltare şi deschidere !

Liliana Ciobanu

După ce, la începutul acestei săptămâni, investitorul imobiliar La Gloire a anunţat că renunţă la proiectul de investiţii de 5,5 milioane de euro, deoarece conducerea municipalităţii a „virat brusc într-o direcţie ostilă, impunând cerinţe absurde şi iraţionale”, astăzi, un alt antreprenor reclamă blocarea de către conducerea primăriei Giurgiu a unui proiect pe fonduri europene. Este vorba despre Liliana Ciobanu, cea care conduce ” Dolce Pan Gold”, fostul Panesim.
Probleme sesizate sunt tot din zona Direcţie de Urbanism din cadrul Primăriei Giurgiu, care se pare că are ca unic scop stoparea tuturor investiţiilor private din oraş şi, implicit, crearea de noi locuri de muncă.
Prezentăm mai jos cele postate de către patronul ” Dolce Pan Gold”, Liliana Ciobanu, pe pagina personală de socializare:solicitare certificat urbanism panesim

” Când semnezi ca primarul documente pe care nu le treci prin filtrul minți! Când eşti primar, clar!!! Să nu mai spun de arhitect, specialişti, consilieri.
Povestesc, pentru că m- am săturat de unii oameni din administrația noastră locală, oameni care doar pun piedici la orice lucru pe care vrei să-l faci. Se mulţumesc cu funcţii bine plătite şi adăpost sub amplă umbrela a legislației încâlcite, nu-şi bat capul cu problemele noastre pentru că ei sunt problema.
Pe scurt. Am cerut un Certificat de Urbanism la minunata primărie a municipiului Giurgiu ( săraca noastră primărie, plină de minuni este) pentru o hală din curtea mea pentru schimbare de destinație.
Am atașat la cerere planul zonal şi planul cadastral am explicat ce vreau, să scriu un proiect pe fonduri nerambursabile, în fine…
Nu m- am aşteptat să primesc un răspuns mai imbecil decât asta!
Adică:
1. IMOBILUL NU ARE IEŞIRE ÎN STRADĂ. Probabil eu mă tot teleportez de 22 de ani de când deţin terenul acela acolo.
Da, sunt două loturi învecinate, dar au acelaşi proprietar. Iţi trebuie minte să îţi dai seama şi să citeşti pe documentele ataşate, nu mai zic de Google Maps.
2. ZONA ESTE CURŢI CONSTRUCŢII, dar plătesc taxe pe construcțiile existente.
3. ACTIVITĂŢILE ADMISE ÎN ZONA interzic desfășurarea activităților recreative. Mă îndeamnă, cu alte cuvinte, să plătesc eu un PUZ (plan urbanistic zonal) să prind în zona astfel de activități
Costurile evident că vor fi susţinute de mine, primăria nu are un plan concret de urbanism.
Ne întrebam de ce nu se dezvoltă urbea noastră, de ce nu vin investitorii aşa cum s au dus în alte părți!
Păi, na!
Pentru că nu există deschidere administrativă către zona aceasta, nu se doreşte transparență.
În orașul  acesta, aproape ajuns comună, ne cunoaștem om cu om, suntem aceiași plătitori de taxe, aceiaşi antreprenori, rar se mai deschide o afacere, câte un tânăr, ori îndrăzneț francizat, tot oamenii care au mai făcut şi s-au obișnuit cu repulsia autorităților, Mai lupta oamenii să arate că se poate, mai crează câteva locuri de muncă şi bravo lor, dar nu aşa ne dezvoltăm.
N- am văzut în ultimii ani nici un interes al administrației locale spre dezvoltare şi deschidere nici măcar un dialog n-a putut fi închegat ca lumea. Apăruse la un moment dat, bineînțeles tot la inițiativa nebunească a mea, un ” grup de dialog social ” pe whatsapp, unde erau invitaţi să răspundă şi să se implice toţi factorii implicați politic şi administrativ, dar evident că ne-au sfidat. Ei nu au nevoie de noi! Sper să le arătăm că nici noi nu avem nevoie de ei!”
În replică, Primăria Giurgiu a emis astăzi, 6 martie, următorul comunicat de presă:

” Având în vedere postarea publică a doamnei Liliana Ciobanu, cetățean al municipiului Giurgiu, în care face referire la solicitarea unui Certificat de Urbanism în scopul “schimbare destinație din construcții industriale și edilitare în spațiu pentru alte activități recreative și distractive” și în care își exprimă opinia subiectivă cu privire la “oamenii din administrația locală”  și la serviciile publice oferite de aceștia, la limita jignirilor  “răspuns mai imbecil”, considerăm oportună o serie de precizări, nu numai pentru autoarea postării, cât pentru audiență, cetățeni care pot înțelege speța eronat și  pot  trage concluzii greșite.
Astfel, zona se află sub incidența reglementărlor PUG-ului  aprobat în anul 2011, care prevede funcțiunile ce pot fi  dezvoltate sub formă de utilizări admise și utilizări admise cu condiționări. Funcțiunea solicitată NU se încadrează în prevederile utilizarilor admise/ admise cu condiționări  și conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și în astfel de situații, solicitantul poate cere aprobarea unui PUZ în vederea modificării prevederilor admise.
În concluzie, prezentul certificat de urbanism NU POATE FI UTILIZAT în scopul declarat “schimbare destinație din construcții industriale și edilitare în spațiu pentru alte activități recreative și distractive” întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice prevăzute în regimul tehnic, deoarece funcțiunea propusă nu se regăsește la Cap.Utilizări Admise și nici la Cap. Utilizări Admise cu Condiționări, ci la Cap. Utilizări Interzise.
Așadar, acestea sunt argumentele LEGALE ale răspunsului venit din partea Primăriei Giurgiu la solicitarea respectivă, considerat “imbecil” de doamna Liliana Ciobanu și soluția este enunțată mai sus, respectiv solicitarea unui PUZ în vederea operării modificărilor necesare în această speță.
Cu toate riscurile de imagine și de “supărare” în spațiul public, Primăria Municipiului Giurgiu, prin Executiv și echipa sa nu își asumă comiterea de ilegalități și încălcări ale legii.”

Trecând peste aspectele tehnice, trebuie să „remarcăm” comunicarea din partea Primăriei Giurgiu. Deranjaţi mai mult de termenul ” imbecil”, cei de la primărie consideră că un om de afaceri, care activează de peste 22 de ani în oraşul Giurgiu, trebuie luat ” la mişto” ” doamna Liliana Ciobanu, cetăţean al municipiului Giurgiu”. Este un răspuns tipic al unui bugetar care nu ştie ce înseamnă să munceşti pentru a plăti salariile angajaţilor şi taxele la stat.
Din curiozitate, în luna februarie 2021, când au emis Certificatul de Urbanism celor de la FRIENDLY WASTE ROMÂNIA, pentru construirea Incineratorului, cei de la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Giurgiu de ce nu au fost la fel drastici şi dornici să respecte legea?certificat urbanism 2


Publicat  :  martie 6, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare