Începe: Beianu îl acuză pe Anghelescu că-i sabotează campusul de învățământ dual

beianu- anghelescu

Tensiunile care există de ceva timp între preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, şi primarul Adrian Anghelescu au fost făcute astăzi publice în urma unui ” Apel la Responsabilitate” făcut de preşedintele Consiliului judeţean către primar.
Miza este Campusul de învăţământ dual, proiect în care liderul de proiect, primăria Giurgiu, refuză să semneze contractul de finanţare.
Preluăm o parte din acuzele lui Dumitru Beianu, aşteptam replica, cu siguranţă argumentată, a primarului municipiului Giurgiu:

” Astăzi, la Min. Educației s-au semnat șase contracte pentru construirea campusurilor destinate învățământului profesional.
Giurgiu lipsește.
Deși am avut cel mai bun proiect din regiune, deși am depășit, împreună cu Universitatea Politehnică, echipe precum CJ Argeș și Dacia Pitești sau CJ Prahova și OMV, încă privim cum se bucură doar alții.
Problema noastră este legată de faptul că primarul municipiului, entitate lider al asociației, refuză semnarea pentru că municipalitatea nu are bani de cofinanțare.
Suma cea mai mare va fi solicitată în 2025, al doilea an al următorului mandat!
Am oferit garanții, am promis susținere financiară din partea CJ pentru toate cheltuielile, dar decizia domnului Adrian Anghelescu se lasă așteptată. (…) Că ai noștri vor pleca spre alte zări după absolvire sau că se vor dezvolta firmele autohtone sau vor fi atrase în Giurgiu firme interesate de forță de muncă bine calificată vom constata împreună, în anii următori.
Deocamdată îl rog, public, pe domnul primar Adrian Anghelescu să înțeleagă importanța imensă a acestui proiect și să semneze contractul de finanțare!”- Dumitru Beianu, presedintele CJ Giurgiu.Publicat  :  octombrie 4, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare