Guvernul a aprobat distribuirea de vouchere pentru masa caldă şi pentru educaţie în regim de after-school

tichete

Executivul a aprobat miercuri, 14 octombrie, măsura privind distribuirea de vouchere pentru masa caldă pentru persoanele vârstnice, în valoarea de 180 lei/lună/tichet, şi a voucherelor pentru educaţie în regim de after-school, în valoare de 200 lei/lună, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, informează Agerpres.

Acesta a subliniat că voucherele pentru masă caldă se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie şi se vor da retroactiv, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Vor beneficia de acestea, aproximativ 300.000 de persoane în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale.

În ceea ce priveşte voucherele pentru after-school, beneficiarii sunt elevi din clasele 1-4. Aproximativ 300.000 de copii ar urma să intre în acest program pilot care va fi desfăşurat după lansarea apelului. În proiectul pilot sunt incluse 150 de şcoli, stabilite prin Ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, iar tipurile de activităţi urmează să fie definite prin ghidul solicitantului, odată cu lansarea acestuia în dezbatere publică.


Publicat  :  octombrie 14, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare